LA LLUNA DE KÍIV

LA LLUNA DE KÍIV

RODARI, GIANNI / ALEMAGNA, BEATRICE

9,90 €
IVA incluido
Disponibilidad inmediata
Editorial:
ALBUM
Año de edición:
2022
Materia
Infantil
ISBN:
978-84-125436-1-2
Páginas:
32
Encuadernación:
Cartoné
9,90 €
IVA incluido
Disponibilidad inmediata
Añadir a favoritos

¡Âlbum! publica un llibre solidari amb els nens d’Ucraïna
L’asociació ¡Âlbum!, integrada per 25 editorials de literatura infantil i juvenil, publica un
àlbum solidari amb l’objectiu de recaptar fons per als nens i nenes afectats per la guerra a Ucraïna. L’obra triada és el poema La lluna de Kíiv (1955), de Gianni Rodari, amb imatges estampades deBeatrice Alemagna, il·lustradora també italiana de reconeguda trajectòria.

Els beneficis de la venda del llibre es donaran íntegrament a Save the Children, que elsdestinarà a ajudar als nens ucraïnesos refugiats i al fons d’emergències global per a atendre lainfància vulnerable.

La presentació oficial de l’àlbum, que estarà disponible en castellà, català, basc i gallec, es realitzarà en la Fira del Llibre de Madrid i a Barcelona.

Un llibre urgent contra la barbàrie
Durant els primers dies de conflicte, el poema de Rodari es va fer viral a Itàlia amb el seupoderós missatge de pau. L’editora italiana Orietta Fatucci, de Einaudi Ragazzi, va sentir la necessitat d’ajudar urgentment als nens ucraïnesos i va entendre que el llibre ja existia, només calia donar-li forma com més aviat millor. I així va editar el llibre en 15 dies, els mateixos que va trigar ¡Âlbum! a tenir llestes les 4 edicions en les llengües oficials d’Espanya.

La situació dels menors a Ucraïna
Quasi 7,5 milions de menors ucraïnesos corren perill de sofrir danys físics, greus trastorns emocionals i desplaçaments després de l’escalada del conflicte al seu país, segons les dades de Save the Children.

L’ONG ha generat una xarxa d’acolliment per a refugiats ucraïnesos als països fronterers i s’ha centrat en proporcionar-los abric, refugi, medicaments i menjar, a més de procurar atenció psicològica i suport per a la reunificació familiar.

L’associació ¡Âlbum!, impulsora del projecte en el seu 5è aniversari
L’asociació ¡Âlbum! es va constituir en 2017 per a promoure en la societat la lectura i la cultura através del llibre àlbum, ideal per al foment de la lectura per la seva combinació única de text iimatge. Avui dia la conformen 25 editorials independents de tota Espanya centrades en laliteratura infantil i juvenil.

Aquest 2022, ¡Âlbum! celebra el seu cinquè aniversari i ha volgut plasmar aquest compromís ambl’edició del seu primer llibre.

Al llarg d’aquests anys, l’associació s’ha convertit en una pionera de la promoció del llibre àlbuma Espanya. Com a tal, anualment duu a terme projectes com la seva Setmana de l’Àlbum (un festival d’àmbit nacional del llibre àlbum), formacions per a professionals del món editorial,activitats en l’entorn escolar per a educadors i alumnes, i publicació de materials per a construiruna societat lliure i literària.

Gianni Rodari, premi Hans Christian Andersen
Rodari és considerat com un dels escriptors clàssics de la literatura infantil. En 1970, va serguardonat amb el premi Hans Christian Andersen, considerat el Nobel de la literatura infantil. La seva obra parla de llibertat, de drets, de dignitat i de responsabilitat civil.

Beatrice Alemagna, la reconeguda il·lustradora
L’artista italiana Beatrice Alemagna s’ha encarregat de donar color i forma al poema de Rodariamb una gran delicadesa i sensibilitat. Ha exhibit la seva obra en nombroses exposicions i haestat nominada a prestigiosos premis internacionals com el Astrid Lindgren Memorial i l’HansChristian Andersen.

Un projecte solidari fruit de la col·laboració de molts
L’associació ¡Âlbum! agraeix la participació desinteressada de traductors, correctors i editors quehan fet possible aquest projecte, especialment d’Enquadernacions Baró S. XXI, la distribuïdora ElsPunxes i la impremta Novoprint, que han renunciat al seu marge de benefici.

Artículos relacionados

 • ANEM TARD!
  TIERCELIN, ARNAUD
  És primera hora del matí, l´Enzo encara està en pijama i el seu pare no troba la corbata. Si no s´afanyen, arribaran tard a l´escola i a la feina. Sembla, però, que hi ha alguna cosa que l´Enzo vol advertir-li al seu pare... Una divertida història sobre els pares que sempre van amb pressa. ...
  Disponibilidad inmediata

  12,00 €

 • UN SEÑOR ATASCO
  UREÑA PLAZA, ROSA
  Es el último día antes de que empiecen las vacaciones. Todavía queda trabajo por hacer y mucho que preparar, por eso, todos en la ciudad se levantan muy pronto. Quizás, de esta forma, puedan librarse de un Señor Atasco. ...
  Disponibilidad inmediata

  18,00 €

 • LA PLANTETA
  DESBORDES, ASTRID
  L’Arxibald ha començat el dia malament. Protestes, frustracions i una forta enrabiada amb els seus pares. Li sembla que els adults només volen dur la contrària als fills. L’endemà, el pare i la mare el duen a un gran parc. Allà hi ha un jardiner que està treballant. La mare, llavors, li diu que els pares són com els jardiners. Un àlbum per fer entendre el perquè dels límits. ...
  Disponibilidad inmediata

  14,00 €

 • LA PLANTITA
  DESBORDES, ASTRID
  Archibaldo comienza mal el día. Protestas, regañinas, frustraciones y un gran enfado con sus padres. A él le parece que los adultos solo quieren llevarle la contraria a los hijos. Al día siguiente, el papá y la mamá lo llevan a un gran parque. Allí hay un jardinero haciendo su trabajo. La mamá, entonces, le cuenta que los padres son como jardineros. Un álbum para hacer entender...
  Disponibilidad inmediata

  14,00 €

 • UN EMBÚS GEGANT
  UREÑA PLAZA, ROSA
  És l'últim dia abans que comencin les vacances. Encara hi ha treball per fer i molt per preparar. Per això, tothom a la ciutat es lleva molt d'hora. Potser, d'aquesta forma, es podran lliurar d'un Embús Gegant. ...
  Disponibilidad inmediata

  18,00 €

 • ¡LLEGAMOS TARDE!
  TIERCELIN, ARNAUD
  Esta mañana reina el pánico: Enzo sigue en pijama y su padre no encuentra la corbata. Van a acabar llegando tarde a la escuela y al trabajo, pero Enzo parece querer advertirle de un pequeño detalle... Una divertida historia sobre los padres que siempre van con prisas. ...
  Disponibilidad inmediata

  12,00 €

Otros libros del autor

 • LA LUNA DE KIEV
  RODARI, GIANNI / ALEMAGNA, BEATRICE
  ¡Âlbum! lanza un libro solidario con los niños de UcraniaLa asociación ¡Âlbum! publica el poema La luna de Kiev, de Gianni Rodari, ilustrado por Beatrice Alemagna, cuyos beneficios se destinarán a Save the Children.La asociación ¡Âlbum!, integrada por 25 editoriales de literatura infantil y juvenil, publica un álbum solidario con el objetivo de recaudar fondos para los niños y ...
  Disponibilidad inmediata

  9,90 €